Bilpriserna ökar

Bilpriserna går uppåt på begagnade bilar

De senaste åren har priserna på begagnade bilar sakta vandrat uppåt av ett flertal olika anledningar. Men detta är inget som alla märker och det är inte heller alla som såg att det skulle bli såhär. Orsakerna varierar och det är såklart inte på alla bilar som priserna har gått upp. Primärt handlar det om premiumbilar med ett max antal mil på mätaren. Bilar som är i bra skicka och som ligger mellan 0-12000 mil är de mest eftertraktade. Tittar vi på begagnade elbilar så har de också stigit i pris kraftigt där anledningen kan tänkas vara mer tydlig då drivmedelspriserna i det senaste skenat till rekordhöjder och för tillfälligt stabiliserat sig på dessa nivåer. Ytterligare anledning är den komponentsbrist som råder samt de höjda transportkostnader som är en effekt av både pandemi och det säkerhetspolitiska läget i europa.

Men det finns också ytterligare en anledning till att det har blivit dyrare att köpa begagnad bil och det är att fler bilar än någonsin har lämnat landet. Andra länder i Europa har dammsugit Sverige på bilar och det har helt enkelt blivit färre begagnade bilar på marknaden. Alla dessa faktorer har kollektiv lett till att bilpriserna har stigit på begagnatmarknaden.

Skall jag sälja bil nu när man får mer betalt?

Ja det ska du absolut göra om du har möjlighet. Börja med att fylla i vårt formulär för att sälja din bil. Efteråt så kontaktar vi dig för en korrekt värdering. Bästa läget har den som skall leasa en bil istället för att köpa en annan begagnad.Bilpriserna ökar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen